Tajlandski Božićni keksići

Vjerovali ili ne, na Tajlandu imaju Božićne kolačiće i mislim da će biti "tražena roba" i kod nas. Osvježavajuće drugačiji!


Traži malo spretnosti.

 

SASTOJCI:

200 g margarina

1 limun

400 bijelog brašna

200 g šećera u prahu + 2 žlice

1 jaje

2 žličice sezamovog ulja

malo soli

200 g marmelade od đumbira ( ja nisam mogla naći ovaj, a ni stići napraviti, pa sam lijepila s narančinom marmeladom, a u nju možete naribati malo svježeg đumbira ili samo ocijediti malo soka)

 

PRIPREMA:

Na tavici proprežite sezam i ohladite ga. Naribajte koricu limuna. Sve sastojke umijesite u tijesto, ali sa samo 100 g šećera u prahu, žicama za tvrda tijesta.  Napravite kuglu i umotajte u foliju, ostavite na hladno min. 1/2 h. Tada na radnoj površini, na malo brašna, razvaljajte tijesto 3 mm debljine i režite na kvadrate cca 6 x 6 cm a na pola vadite male božićne oblike, pa kekse stavljajte na papirom obloženi lim. Pecite na 200°c, 6-8 min. Šećer u prahu ( 100 g ) pomiješajte sa sokom limuna 1-2 žlice, stavite u vrećice za duboko, napravite mali otvor na kutu i time ukrasite gornje keksiće, pustite da se osuše. Donje premažite sa lagano ugrijanom marmeladom i spojite ih. Pospite s šećerom u prahu i spremite u kutije koje se mogu dobro zatvoriti.

Podijelite s prijateljima:

Design Ventura d.o.o.