Frollini s maslacem

(0 - user rating)

Nešto sasvim jednostavno, isključivo za ljubitelje maslaca, one koji vole lokume ( male bijele kekse ) i sl. suhe kolače s maslacem.

Jednostavno i brzo.

SASTOJCI:

300 g brašna

40 g rižinog brašna

1/4 žličice vanilinog ekstrakta

80 g šećera

50 g šećera u prahu

195 g maslaca

malo soli

( Klasični Frollini s maslacem se priprema ovako: 300 g brašna, 200 g maslaca, 4 žumanjka, 50 g šećera, 1 vrećca vanilije. Tijesto se nakon 30 min. stajanja razvalja i režu se oblici kalupima. peku 10 min na 180°c. )

PRIPREMA:

Maslacem premažite kalup za torte sa zatvaračem promjera 28 cm, ili 2 promjera 20, ali isto da se okvir (rub ) skida. Prosijte 280 g brašna, rižino brašno i malo soli. Maslac mutite 1 min da postane kremast. Dodajte 50 g šećera i šećer u prahu i miksajte dalje. Dodajte aromu i još malo miješajte. Kuhačom umiješajte brašno. Na dasci za miješanje oblikujte kolut veličine kalupa ( ili 2 ) i stavite u kalup pa malo odignite krajeve. Pospite preostalim šećerom. Oštrim nožem odmah napravite kriške i izbodite vilicom. Pecite oko 1 h na 120-140°c. Izvadite i ostavite 5 min da se ohladi. Po potrebi opet malo razrežite, skinite okvir i pažljivo izvadite na tanjur da se do kraja ohladi. Poslužite uz kavu ili čaj.

Podijelite s prijateljima:

Design Ventura d.o.o.