Slatka pizza

(0 - user rating)

Brzi kolač koji možete praviti sa sezonskim, kao i sa voćem iz kompota ili sl. Priprema od 15-tak min. nije ništa, a rezultat je taj da nema komadića za poslije!

Vrlo jednostavno.

SASTOJCI:

500 g lisnatog tijesta

800 g mlijeka

2 paketića pudinga okusa vanilija

200 ml vrhnja za šlag

100 g šećera

oko 1 kg voća ( jagoda, možete miješati bobičasto voće, kasnije kajsije, trešnje, grožđe itd )

žlica krupnog šećera po želji

žlica krupno ribane bijele čokolade ( kod mene ne traje dovoljno dugo, pa na slici je bez nje, a izgleda kao sir kad se nariba )

PRIPREMA:

Odmrznite lisnato po uputi, ili listove tijesta koje ima već razvučene za kupiti ( 2 kom, jer su oko 260 g ) slijepite po rubu s malo hladne vode. Odmrunuti blok lisnatog razvaljajte na malo brašna na veličinu lima koji je veličine vaše pećnice. Rub neka bude malo viši ili ga savijte da dobijete deblji rub kao u pizze. Lim polijte hladnom vodom ili stavite papir za pečenje. Puding kuhajte uobičajno, sa gore navedenim omjerima, da bude samo malo gušći. Znači kuhajte mlijeko, 7 dl, a puding pomiješajte sa šećerom i 1 dl mlijeka. U ključalo mlijeko ulijte puding bez grudvica, miješajte i kuhajte 1 min. Skinite s vatre i ohladite. Ako ne želite da se uhvati kožica, pospite 1 vanil šećerom ili okrijte folijom, ali i kožicu možete lagani skinuti kad se puding ohladi. Pola ohlađenog pudinga razmažite po tijestu, osim ruba, pa sve pecite u zagrijanoj pećnici na 200°c oko 20 min. kada je pečeno, ohladite. Preostali pding pomiješajte sa šlagom koji ste čvrsto umutili. Premažite ohlađeni kolač, pa na kremu stavite voće i pospite ribanom bijelom čokoladom i šećerom po želji.

Podijelite s prijateljima:

Design Ventura d.o.o.