O čokoladi

Čuvajte čokoladu na 12-18°c. Na većim ili manjim temperaturama dobije fleke i izgubi sjaj. To se dogodi i kad je previše vlage u zraku.

Pazite na rok trajanja, čokolada za kuhanje u idealnim uvjetima može trajati 12 mj., mliječna 8. a punjena 6. Praline je najbolje svježe pojesti, jer one ne mogu dugo stajati.

Da bi idealno istopili čokoladu a da se sjaji, istopite 3/4 čokolade na pari, skinite s pare i dodajte ostatak. Miješajte da se istopi, pa opet zagrijte na 30°c. Ohladite i koristite prema receptu.

Kuvertura nije čokolada, to je od profesionalaca napravljena smjesa za preljevanje slastica i ukrašavanje. Ona sadrži više kakao maslaca, rijeđa je i tečnija i ima bolji sjaj.

Bijela čokolada nije čokolada pa zato s njom moramo drugačije. Ona se topi na pari ali samo na temperaturi nižoj od 40°c, tada je poput čokolade, možete je koristiti za ukrašavanje i premazivanje.

Zna se da je i ljekovita, one s velikim udjelom kakaoa su prevencija kod alergija, popravljaju raspoloženje zbog lučenja endorfina dok se topi u ustima.
Čokolade s udjelom kakaoa većim od 70% su zdrave, u normalnim količinama, naravno, ne debljaju, ne potiču nastanak akni, ne stvaraju kolesterol, ne uzrokuju karijes i ne stvaraju ovisnost!

Zato uživajte u čokoladi!

 

 

Podijelite s prijateljima:

Design Ventura d.o.o.