Bečka melange torta

Samo za ljubitelje čokolade!

Srednje zahtijevno.

SASTOJCI:

650 g čokolade

750 g vrhnja za šlag

2 jaja

2 žumanjka

malo soli

75 g šećera u prahu

100 g maslaca sobne temperature

75 g brašna

1 žlica kakaoa

6-8 žlica jake kuhane kave

50 g puslica

kakao za posipanje

PRIPREMA:

Za kremu grubo narežite 450 g čokolade. Vrhnje zagrijte, ali ne da kuha, pa dodajte čokoladu i skinite s vatre. Miješajući otopite. Masu podijelite u dvije zdjele za miješanje, pokrijte folijom pa ohladite 3-4 h. Za biskvit na pari otopite 100 g čokolade pa je ohladite na sobnu temperaturu. Jaja razdvojite, bjelanjke mutite u čvrst snijeg, dodajte malo soli i 25 g šećera u prahu. Umutite da se sve sjedini. Maslac i preostali šećer u prahu mutite pa dodajte čokoladu i sve dalje miješajte. Jedan po jedan žumanjak umiješajte zatim lagano dodajte bjelanjke i brašno sa kakaom. Okrugli kalup fi 24 obložite papirom i ulijte masu. Pecite na 175°c oko 25 min. Ohladite.
100 g čokolade istopite na pari. Tanko nanesite na mramornu platu, ili na dr. površinu, ali mramor najbolje i najravnomjernije hladi.Ohladiti. Čim se čokolada stisla, ali ne da je tvrda kao prije topljenja, oštrim širokim nožem ili lopaticom, pravite " valjčiće" koje ostavite da se skroz ohlade. 
Biskvit stavite na platu za posluživanje, prsten za torte stavite oko njega. Biskvit pospite ohlađenom kavom. Jednu posudu sa kremom uzmite i kratko miksajte, stavite na biskvit, po njoj krupno izlomite puslice ( kod nas ih je teže naći za kupiti, napravite sami 1 bjelanjak i 3 žlice šećera ), pa umutite drugi dio kreme i premažte preko puslica. Ukrasite rolicama čokolade i pospite kakaom.
Nakon 2 sata skinite prsten i poslužite tortu.

NAPOMENA:

Sve možete prirediti i dan prije i na dan služenja samo ukrasiti, puslice hrskaju kad je svježe narezana torta, poslije pokupe vlagu iz kreme i ne hrskaju. Ni tada torti nište ne fali ali nema efekta puslica.

Podijelite s prijateljima:

Design Ventura d.o.o.