Avokado dip ( namaz )

(1 - user rating)

Avokado je jedna od najzdravijih namirnica koja je kod nas nepoznata i rijetko se koristi. Avokado mora biti mekan, ne previše, ali ako je kao kamen, onda je zelen! Prerežite ga do košpe po dužini i rastavite, izvadite košpu i ogulite. Meso avokada možete koristiti tako da ga samog namažete na kruh, nasjeckate u salatu ili ovako napravite namaz ili umak.

Vrlo jednostavno

Opširnije:Avokado dip ( namaz )

Temeljac ( bujon )

(1 - user rating)

Osnova dobrih umaka, traži nešto vremena, ali zato ga možete pakirati u male vrećice, zamrznuti i jedno vrijeme imati brzu pomoć u kuhanju! Pileći se kuha od nogica, glave, kostiju prsa i sl, kuha se oko 1-1,5h. Riblji se kuha od glava ribe i kostiju oko 30- 40 min. Riblje kosti ne pečete ni povrće, barem ja ne, da temeljac bude svijetao, bijel. Temeljac se nikada ne soli, to se radi kod kuhanja jela, on je baza koja daje aromu, ali da možete sami kreirati jelo i njegovu slanoću.

Srednje zahtijevno.

Opširnije:Temeljac ( bujon )

"Medvjeđi" pesto

(1 - user rating)

Probajte i ovaj pesto, u proljeće, kad još nema domaćeg bosiljka, a da ne pravite uvijek sa peršinovim listom! Ovaj pesto možete poslužiti i na pečenoj ili kuhanoj bijeloj ribi ili na pečenom pilećem fileu.


Jednostavno.

Opširnije:"Medvjeđi" pesto

Design Ventura d.o.o.