Keksići koji divno mirišu, a idealni su za raznorazne kalupe. Kad imate vremena, obradujte djecu. Više ideja za oslikavanje imate u foto galeriji.

Jednostavno, samo ukrašavanje traži malo truda.

 

SASTOJCI:

500 g brašna

300 g šećera

malo soli

6 žličica cimeta

mala žličica muškata

3 jaja

300 g maslaca

PRIPREMA:

Miješajte maslac sa šećerom, solju dok ne postanu kremasti. Dodajte po jedno jaje i dobro umiješajte. Zatim odjednom dodajte brašno sa začinima. Ako pravite kolače u kalupima da ostane reljef tada nemojte dodavati praška za pecivo. Inače, ako vam to nije bitno, dodajte jednu žličicu, tijesto će biti rahlije. Ja sam pekla u silikonskim kalupima ali možete i u drugima, samo ih morate dobro namazati i posuti brašnom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°c oko 15 min. Ohlažene premažite i ukrasite po želji, royale ocaklinom ili čokoladnom glazurom.

OCAKLINA OD LIMUNA S BJELANJKOM ( kraljevska)(Glace royale)

SASTOJCI:

1 bjelanjak

200 g šećera u prahu

1/2 žlice limunovog soka

To je najljepša od svih bijelih ocaklina jer daje savršeno glatku sjajnu površinu,a dobra je i za izradu reljefnih ukrasa.

PRIPREMA:

Bjelanjak miješajte (nemojte tući kao za snijeg,neka ostane lagan!) sa prosijanim šećerom u prahu, dodavajući naizmjenično, kap po kap još ½ žlice limunovog soka, da dobijete sasvim glatku smjesu. Ocaklina je gotova kad se u sloju hvata na žlicu, pa je odmah nanesite na slasticu.