Tako mirisno i primamljivo, ma mogla bi ih već sada opet peći!!!! 

Traži dozu spretnosti.

Za oko 20 kom.

SASTOJCI:

Za tijesto:

500 g brašna

70 g šećera

1/4 l mlakog mlijeka

70 g maslaca

malo soli

naribanu koricu nešpricanog limuna

Za premaz:

200 g margarina

200 g šećera

2 žlice cimta

PRIPREMA:

Prosijati brašno u zdjelu, u sredini napraviti rupu i ubaciti germu u komadićima, malo šećera posuti preko germe. Preliti gremu toplim mlijekom i pustiti da se otopi.

Ostali šećer, sol i jaje rasporediti po rubu brašna. Sve sastojke umijesiti, s nastavkom za tijesto iz sredine prema van, u glatko tijesto .

Tijesto ostaviti na toplom dok se volumen ne udvostruči, oko 30-40 minuta. Tijesto još jednom premijesiti, razvaljati na radnoj površini i mazati margarinom pola tijesta, preklopiti ga, pa preklopiti vanjske strane, lijevu i desnu na srednji dio, da dobijete troslojno dugačko tijesto. Sada preklopite i po dužini i dobit ćete kocku. Ostavite da miruje 15 min. Razvaljajte i ponovite postupak. Nakon slijedećih 15 min. razvaljajte na veličinu cca 80 x 40 cm.Premažite s vodom i pospite šećerom umiješanim sa cimtom.Sa duže strane zamotajte da dobijete rolu debljine 6 cm i  režite na dužinu do 4 cm. Pritisnite drškom kuhače u sredini da se krajevi razlistaju. ( Slike pogledajte u rubrici Foto, pod Francusko pecivo ). Ako se lijepi, pobrašnite dršku.Stavite na namašten lim ili obložen papirom sa razmakom oko 4 cm. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°c oko 25 min, dok ne porumene. Najbolje prijaju tople, ali i hladne isto.