Jednostavno

 

SASTOJCI:

200 g čokoladnog keksa ili nekog koji volite

400 g riccota sira ili mascarpone ili sl. ( ja sam ovo ljeto samo na ricotti, nešto je lakše naći a i nekada je na akcijama pa koristim priliku)

2 dl čvrstog jogurta

6 listića želatine

2 dl vrhnja za šlag

100 g šećera ( ako koristite kiselije voće onda 150 g)

200 g voća po želji, ja sam imala šumske jagode, mogu maline ili borovnice ali i drugo koje volite, nasijecite na kockice i ubacite

malo sjeckanih badema

mješavina zdravih dodataka za zdrave napitke, kombinacija maka, goji bobica, kockica suhih smokava i grožđica ili brusnica, kikirikija i sl.

PRIPREMA:

na dno zdjele stavite kekse, možete ih i prepoloviti. Natopite želatinu po uputi. Posebno izmješajte ricottu, jogurt, šećer. Izmutite šlag odvojeno. Istopite želatinu pa uspite u smjesu s jogurtom brzo miješajući s mikserom. Sada žicom dodajte šlag i izjednačite kremu. U kremu lagano umiješajte voće. Dio kreme polako izlijte na kekse. Na nju složite koš keksa tako da ih poplovite ako su okrugli ili složite tako da se vide izvana. Zatim još pažljivije prelijte ostatkom kreme. Ukrasite keksima i suhim voćem s bobicama. Možete pustiti i da stisne pa ukrasiti voćem i sl. Ako neće jesti djeca, tada možete miješati i s alkoholom, tako da kekse natopite ili gore prelijete na kraju ili kavom natopiti kekse pa će podsjećati na tiramisu. Varijacija je puno a vi samo pustite mašti na volju.