Ovo je nešto i bolje od Scickersa. Kremastije i malo manje slatko. Pa kud bi bolje. Odmah sam radola duplu smjesu, jer sam vidjela da je ona koju sam vidjela nama mala sigurno. Bila sam u pravu. S duplom smjesom ima dovoljno za sve!


SASTOJCI ZA VEĆI KALUP:
za fi 28 ili duži četvrtasti cca pola pećnice
za podlogu :
200 g maslaca
500 g šećera
4 jaja
200 ml ( čaša od 2 dl)brašna
3 žlice kakaoa
1 vanil šećer
Za kremu:
200 g mascarponea
6 žlica šećera
2 dl vrhnja za šlag
4 žlice maslaca od kikirikija po želji s komadićima ili bez.
za karamel:
30 karamela, oko 200 g
8 žlica vrhnja za šlag ( pravog bez šećera)
Dodatak
150 g slanog kikirikija
PRIPREMA:
Uključite pećnicu na 175°c. Istopite maslac pa u njega dodajte šećer, promiješajte dobro, dodajte jaja, promiješajte i dodajte brašno s ostalim brašnastim sastojcima. Promiješajte i izlijte u lim ili kalup koji ste obložili papirom. Poravnajte ga i pecite oko 15 minuta. Izvadite i dobro ohladite. Najbolje i u hladnjaku par sati. Biskvit je jako kompaktan i gust, rekli bi čudan, ali baš takav treba biti!
Kada se biskvit ohladio, napravite kremu. Mutite mascarpone sa šećerom. Nakon minut, dva, dodajte vrhnje za šlag, pa umutite u čvrstu kremu kao što bude šlag. Maslac od kikirikija umiješajte špatulom polako. Nipošto mikserom ili prebrzo, jer će se sve razdvojiti. Polako i bit će fantastična krema. Za karamel nasjeckajte karamele pa na tihoj vatri istopite zajedno s vrhnjem. Kada se istopi, malo ohladite na sobnu temperaturu. Biskvit sijecite kalupom na krugove, možete kvadrate, a možete mazati kao kolač ili tortu. Ako režete, nanesite kremu špricom, većeg otvora ako imate komadiće. Prelijte karamelom i pospite slanim kikirikijem. Vjerujte, držite se recepta!