Nešto što dugo planiram praviti, čak i prije nego što sam u Americi probala. Neki dan naiđoh na velike glavice luka i odmah sam se toga sjetila! Uz to sam pohala krilne batačiće, kao u KFC-u, da hrskaju. Začinite ih po želji. U brašno i jaja stavite ljute začine, ako volite ljuto, ili neki koji vam je omiljeni. Za treći sloj valjkom za tijesto usitnite cornflakes u vrećici. Pa pohate kao i obično, brašno, jaje pa cornflakes. Pržite u dubokom ulju. Onda sam ulje procijedila i pretresla u manji i dublji sud za prženje pohanog luka.

SASTOJCI:

1 velika glavica crvenog luka

brašno

jaja

sol

papar

začin za američki roštilj ili sl.

ulje

oštar nož

za dip:

3 žlice grčkog jogurta

2 žlice majoneze od suhih rajčica ( pravili smo je nedavno, ako niste i ne da vam se onda obične, plus malo ketchupa i senfa)

malo češnjaka u prahu

sol

papar

po želji peršinov list ili majčina dušica

PRIPREMA:

Očistite luk. Stavite na dasku pa od stredine zasijecite prema dolje ali da ne rasiječete do kraja. Sada ako tortu, sijecite tako u krug, samo usko, tanke šnitice. Rasječene pridržavajte rukom zajedno, lakše će vam biti. Kada ste sve zasjekli, lagano ih prstima raširite, razvojite slojeve da izgleda kao cvijet. Pospite na dasci ili još bolje alu foliji, brašnom sa začinima po želji. Nježno okrenite, pospite i s druge strane, pa lagano odignite i otresite višak. Sad stavite u neku zdjelicu i prelijte sa 2-3 umućena jajeta, podignite, pa polako ili ponovite ili okrenite, tako da jaja prekriju brašno. Ponovite postupak s brašnom. Širokom lopaticom spustite u vruće duboko ulje, neka se prži oko 10 minuta. Ako treba da okrenete, učinite to nježno. Pržite dok dobro ne porumeni, vatra mora biti dobra i jaka, ali ne da gori ulje. Ako gori, izgorit će, ako je slaba, upit će previše masnoće. Kada je pečen, izvadite ga naopako, na "cvijet", na ubruse, da upiju višak masnoće. U sredini poslije, na tanjuru za serviranje, stavite dip za luk. 

Za dip, sve sastojke dobro pomiješajte. Začinite još po ukusu.