Jednostavno.


Proteinski obrok, bogat i zdrav. Uz to i jako ukusan. U posljednje vrije se avokado može naći po prihvatljivim cijenama, kako se ovoga i ne treba pojesti previše, jedan avokado po osobi maksimalno, čak i jedna polovica je dovoljna za večeru na primjer, onda i nije skupo.


SASTOJCI:


4 avokada
8 tankih kriški slanine
8 jaja
žlica sjeckanog lista peršina
sol i papar
po želji čili ili neka mješavina začina


PRIPREMA:


poerite avokado. Presjecite ga uzduž, lagano zakrenite u suprotnim pravcima oko košpe. Jedna strana će se odvojiti, a košpu iz druge izvadite žlicom. Po želji u udubljenje stavite nekog začina. Neku mješavinu sa solju, čilijem ili vašu omiljenu. Udubljenje od košpe možete malo i povećati, a ono što ostane pojedite tako, namažite na kruh umjesto maslaca ili sl. U udubljenje stavite slaninu, neka slobodno viri sa strane, i onda razbijte jaje u sredinu. Veće jaje ne stane, dio bjelanjka prvo odvojite pa ostatak ubacite. Zato su mala jaja idealna.
Pecite na 180°c oko 15 min, ali ovisi o ukusima, volite li jače pečeno jaje ili da ostane sirovije. Desetak je obavezno. Izvadite iz pećnice, pospite sjeckanim peršinovim listom i uživajte. Ako vam baš nedostaje kruh uz to, pojedite krišku zdravog, nekog s pirovim, raženim brašnom, cijelim zrnom, integralni....