Hladni dani su nam sve češći, minusi se po malo najavljuju, kolinja počinju i znamo da nam stiže zima! Nije sve tako crno, kad smo više u kući, kuhamo više i bolje, iako tada, mi žene, počnemo misliti na liniju a tko bi odolio mirisu svježe pečenog tijesta u bilo kojem obliku!

Nešto može i u vazu!

 

Jesnje namirnice su još na tržnicama, bundave, kesten, poriluk, kelj, kelj pupčar, karfiol, brokula....može se puno toga smisliti! Pokušajte napraviti nešto novo, što niste do sada pravili, možda vam se svidi. Bombardiraju nas s vjestima kako su polugotove namirnice i one iz plastičnih pakiranja nezdrave, pa znamo mi to i bez njih....Možda nas s vremena na vrijeme treba podsjetiti, ali to je u biti svima jasno. Zato kad god možete, kupujte na tržnici od svojih "snaša" ili mesara, kojega možete pitati od kuda je to meso! Znam, kad dođe zima i sama većinu povrća i voća kupujem u supermarketima, ali to je tako, ali većinom opet biram povrće i voće koje se jede u to doba godine, a ne na pr. rajčice! Ako ste ukiselili kupus, izvor vitamina C i jedan od rijetkih s vitaminom D, navalite i za vas nema ZIME! Ubacite u ishranu i batat, i ne zaboravite ni gljive, pa makar bili i samo šampinjoni, donose bogatstvo zdravih sastojaka. 
Na kraju, ako možete, iskoristite ovo pred adventsko vrijeme za odmor, kuhanje, pa i za kolinje, dobro će doći sve domaće.....