Tijesto koje svi znamo po princes krafnama, a pravi se za mnoge slastice i slana jela. Probajte ga napraviti, a punjenje  pustite mašti na volju. 

Pogledajte postupak u Foto rubrici. Srednje zahtijevno.

 

SASTOJCI:

za 12-14 kom.

250 ml vode

65 g maslaca ili margarina

malo soli

150 g brašna

4 jaja

PRIPREMA:

Za tijesto pripremite namirnice, stavite kuhati vodu s maslacem i malo soli. Kad prohuha i maslac se istopi, skinite s vatre,uspite odjednom brašno i žustro miješajte. Vratite na laganu vatru i mješajte dok se ne stvori kugla koja ostavlja na posudi tanki bijeli sloj. ( pogledajte recepr u slikama u rubrici Foto.) Prebacite tijesto u posudu za miješanje, dodajte jedno jaje, pa ga dobro umiješajte, tako dodavajte jaje po jaje, da dobijete sjajnu glatku smjesu koja teško pada s kuhače.Tijesto pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se ohladi. Hladno stavite u vrećicu sa širokim zvjezdolikim otvorom i na papirom obloženom limu pravite princeze veličine oko 3 cm sa dosta razmaka jer narastu ili eclarise ( duguljasta forma ). Pecite u već zagrijanoj pećnici na 220°c ili na 190°c sa ventilacijom oko 20 min. Ne otvarajte prvik 15 min!!! Ostavite da se ohlade. Hladne po receptu lijepite, punite, prerežite vodoravno i punite kremom ili smjesom.

Napomena:

Ovo tijesto se jede svježe pripremljeno jer upija vlagu. Nije ni poslije neukusno, ali ako možete pravite ga svježe, a punite pred služenje. Možete ga i zamrznuti, pecite do pred kraj i tako vruće zamrznite u plastičnoj vrećici, kad ga trebate izvadite, odmrznite i dopecite  do kraja.