Keksi i maline ili drugo bobičasto voće. Lagana krema i užitak je tu!

Jednostavno.

 

SASTOJCI:

150 g napolitanki ( lješnjak ili kakao )

150 g maslaca

100 g šećera

250- 350 g malina

400 g kermastog masnijeg sirnog namaza ( kao Philadelphia ili ABc ili sl. sa manje soli )

300 g jogurta

200 g vrhnja za šlag

malo soli

8 listića crvene želatine ( Ako imate samo bijelu, malo će se obojiti i od malinovca ili soka, a možete i maline izgnječiti ako želite roza kolač )

100 ml malinovca ili dr.crvenog likera, ako ne želite dodajte sok ili još 100 g jogurta

PRIPREMA:

Napolitanke sameljite ili stavite u čvršću vrećicu za duboko i zdrobite sa oklagijom. Otopite maslac i pomiješajte. Mrvice istresite na pladanj za posluživanje i stavite obruč. Poravnajte, pritisnite prstima da se spoje u koru i stavite u hladnjak da se stisne.

Krem namaz, jogurt i malo soli pomiješajte mikserom. Želatinu natopite sa 5 žlica hladne vode i ostavite da miruje 10 min. Zagrijte je likerom i šećerom, dok se želatina ne otopi. Ulijte je u smjesu s jogurtom i miješajte mikserom. Ulupajte vrhnje u šlag pa dodajte smjesi. Izjednačite je da bude sva kremasta. Ako volite manje kalorične kolače, stavite kremasti manje masni sir i umjesto šlaga, još toliko jogurta.

Obruč ostavite oko kore pa izlijte pola kreme, maline pospite po kremi, par ostavite za ukras, prelijte preostalom kremom i hladite min. 3 h. Nakon toga ukrasite malinama i sl. Obruč skinite prije služenja.